samedi 6 juillet 2013

Tibor Derdák et deux de ses collègues battus par des nazis à l'issue du défilé de la gay pride à Budapest sans que la police n'interpelle leurs agresseurs

A melegfelvonuláson több mint nyolcezren meneteltek békésen. Az üvöltözve ellentüntető széljobbosok egy részének azonban nem volt elég a szóbeli balhézás.
Derdák Tibort a sajókazai gimnázium igazgatóját és két társát 30 fekete ruhás náci támadta meg.
“Először csak kiabáltak, hogy szarrá lesztek verve, cigány buzik” − mondta Orsós János. − Mi lehajtottuk a fejünket, és mentünk tovább, mintha nem nekünk szólna az egész. Aztán csak azt láttam, hogy Tibort elkezdik ütni, láttam, ahogy arcon ütik ököllel. Lászlót hátba rúgták, leesett a földre, aztán fejbe rúgták. ...”
“Valahonnan megjelent vagy 15 rendőr, nem tudom, látták-e, mi történt. És elkezdtek minket igazoltatni. Mondtam, hogy legyenek szívesek őket igazoltatni, itt ők szarrá vertek minket, de egy nevet sem írtak föl. A mi adatainkat felírták.”
“Mi mentünk tovább, és a Nyugati aluljárónál megláttuk ugyanazokat a nácikat, akik elállták a lejáratot. Voltak ott rendőrök is, mi mondtuk nekik, hogy itt vannak, akik ütöttek bennünket. Mire egy rendőr közölte velem, hogy ne provokáljak, és elkezdett vagy tizenöt méteren keresztül lökdösni.”
http://444.hu/2013/07/06/szarra-lesztek-verve-cigany-buzik/

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.