jeudi 5 mars 2009

De nouveaux soupçons dans l'affaire immobilière d'Erzsébetváros

Les personnes mises en examen dans l'affaire immobilière d'Erzsébetváros, (le quartier juif de Budapest menacé de destruction) sont soupçonnées de nouveaux faits délictueux par le parquet central. Les inculpés nient les faits délictueux qui leur sont imputés et se plaignent de la publication de ces incriminations.

Les personnes soupçonnées sont György Gál, élu SZDSZ et responsable financier de la mairie du VIIème, Péter Kardos qui était chargé d'évaluer les propriétés municipales et le maire MSZP du VIIème arrondissement, György Hunvald. Les faits qui leurs sont reprochés sont de l'ordre de l'abus de biens sociaux. Ils louaient les logements municipaux à des membres de leur famille, à des ami(e)s puis leur accordaient le droit d'acquérir ces biens à des prix dérisoires.

******************

Újabb gyanúsítások az erzsébetvárosi ingatlanügyben
Újabb bűncselekményekkel gyanúsította meg az erzsébetvárosi ingatlanpanama több gyanúsítottját a Központi Nyomozó Főügyészség. Az érintettek tagadták a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését, és panasszal éltek a gyanúsításközlések ellen.

A Központi Nyomozó Főügyészség még tavaly októberben indított nyomozást több, az erzsébetvárosi önkormányzatnál történt ingatlanügylet miatt, különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként elkövetett csalás és más bűncselekmények gyanújával. Az ügyben eddig 12 embert gyanúsítottak meg, köztük Hunvald György polgármestert és két bizottsági elnököt, akiket előzetes letartóztatásba is helyeztek. Közülük e hét kedden és szerdán ismételten kihallgatták a szocialista polgármestert, illetve a kerületi önkormányzat Gazdasági és Pénzügyi Bizottságának az elnökeit, Gál Györgyöt és Kardos Pétert, akiket újabb ügyekben gyanúsítottak meg.

A főügyészség által most közöltek szerint megalapozott gyanú merült fel arra, hogy - egyes lakásügyekkel összefüggésben - Gál és Hunvald 3 rendbeli, míg Kardos Péter 1 rendbeli hivatali visszaélést követett el. A gyanú szerint a három kerületi politikus 2006-ban és 2008-ban - abból a célból, hogy rokonuknak vagy ismerősüknek jogtalan előnyt szerezzenek - visszaéltek hivatali helyzetükkel, és bérlakás kiutalása útján azonnali kedvezményes vételi lehetőséget biztosítottak pártfogoltjaiknak. Ily módon 2006-ban Gál sógornője és Kardos Péter barátja, 2008-ban pedig Gál barátnője jutott bérlakáshoz - az úgynevezett polgármesteri keretből -, amiket aztán az érintettek igen rövid időn belül, kedvezményes áron megvásároltak.

Kardos Péter barátján keresztül - akinek még bérlakás kiutalás iránti kérelme sem volt, saját tulajdonú ingatlana viszont igen - a lakást Kardos lánya szerezte meg. Gál György pedig - a főügyészség gyanúja szerint - nemcsak megszerezte a szóban forgó lakást barátnője számára, hanem annak kedvezményes vételárát is ő fizette ki helyette. A gyanúsítottak tagadták a bűncselekmények elkövetését, és panasszal éltek a gyanúsításközlések ellen." Source Stop.hu

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.