vendredi 30 mars 2007

A Párizsi Magyar Intézet pályázatot hirdet

A Párizsi Magyar Intézet pályázatot hirdet a párizsi Zene Ünnepén való részvételre világzene kategóriában.

A Zene Ünnepét először 1982-ben rendezték meg Franciaországban, Jack Lang, az akkori francia kulturális miniszter felkarolta a kezdeményezést. Azóta is minden évben, az összes francia településen legalább egy koncerttel vagy utcabállal megemlékeznek a zenéről ezen a napon. Európai méretűvé 1985-től vált az ünnep, azóta a kontinens számos országában rendeznek koncertsorozatokat és teremtenek igazi fesztiválhangulatot minden év június 21-én. A mára nemzetközivé vált rendezvény gondolata akkor is, most is ugyanaz: kicsiknek és nagyoknak, szegényeknek és gazdagoknak egyaránt ingyenessé és ezáltal elérhetővé tenni a zenét. A Franciaországban valóban tömegeket megmozgató esemény alapvető célja vidámságot és felszabadultságot kelteni a köztereken, az utcákon, ahol délutántól éjfélig szinte minden sarkot kisajátít a muzsika.

A Párizsi Magyar Intézet (PMI) ez alkalomból a tavalyi évhez hasonlóan önálló, szabadtéri helyszínen szeretné felvonultatni a magyar tehetségeket. A PMI szándéka, hogy több zenekar számára biztosítson lehetőséget a francia közönség előtti bemutatkozásra, ezért pályázatot hirdet a színpadi fellépésre. A pályázat nem titkolt célja a helyi muzsikáláson túl, hogy a kiutazó zenekarok a kint töltött maximum 6 nap alatt saját csatornáikon elindulva, önállóan megszervezhessék következő franciaországi turnéjukat. A PMI ehhez segítséget biztosít, de a szervezést nem vállalja magára.

Olyan zenekarok jelentkezését várjuk, akik szívesen képviselik hazánkat a magyar népzene gyökereiből táplálkozó, de a XXI. század zenei stíluselemeit is felhasználó muzsikájukkal. A jelentkezésnek tartalmaznia kell egy legalább 20 perces, saját hanganyagot rögzítő CD-t, digitális fotót és egy legfeljebb A4-es oldal terjedelmű leírást a zenekarról (kontakt, történet, stílus, tagok, egyéb fontos közlendők).

Pályázati határidő: 2007. április 16.
A PMI a beérkezett hanganyagok alapján 2-5 együttest választ ki és hív meg a francia fővárosba, hogy „Magyar sarok” nevű színpadán játszanak 2007. június 21-én, 16 és 23 óra között. A PMI biztosítja a zenekarok kiutazását és elszállásolását Párizs szívében (6 nap / fellépők + 1 fő erejéig), és igény esetén tanácsokkal segíti őket a további koncertek szervezésében. Vállalja a fellépő zenekarok anyagainak eljuttatását a francia sajtóhoz, valamint a helyszínen terjesztendő francia nyelvű információs anyagok elkészítését (zenekaronként 500 db szórólap), továbbá a zenekar bemutatkozó anyagának megjelentetését a http://www.instituthongrois.fr/ honlapon.
Jelentkezését a Párizsi Magyar Intézet alábbi címén várjuk:
“Zene Ünnepe” Institut Hongrois
92, rue Bonaparte
75006 Paris - France
Bővebb információ az alábbi e-mail címen kérhető: zeneunnepe@orange.fr
Párizs, 2007. március 26. Párizsi Magyar Intézet

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.