jeudi 20 juillet 2006

Erzsébetváros - Dob utca 27. Ismét egy régi ház bontására hívta fel a figyelmet az Óvás!

"Az ÓVÁS! Egyesület felszólít minden döntéshozót, hogy tegyen meg minden tőle telhetőt a történelmi zsidónegyed megóvása érdekében - hangzott el a félig lebontott Dob utca 27. előtt tartott kedd délutáni tiltakozó demonstráción.

Egri Orsolya, az Óvás! képviselője bemutatott egy régi magyar címert ábrázoló téglát, amely az épület romjai közül származik, így hívták fel a figyelmet rá, hogy építészeti értékek mennek ismét veszendőbe.
Egri közlése szerint a hetedik kerületi polgármester eljárást indított ellene, mert egy korábbi akciójukban festékszóróval megjelölték azokat a házakat, amelyeket bontás fenyeget. A vád: rongálás.
- Az általam festékkel "megrongált" házak némelyikét azóta lebontották. Érdekes, a bontás nem számít rongálásnak - mondta az aktivista.
"Hamarosan a Kertész utca 6-os és 8-as számú házat is elkezdik bontani" - mondta Egri.
A csendes tüntetéshez több civil szervezet is csatlakozott, például a Critical Mass, amelynek aktivistái biciklivel körbejárták a háztömböt, valamint az Élőlánc Magyarországért és a Zöld Fiatalok is képviseltette magát a megmozduláson. A rendőrség videokamerával felvételeket készített a tüntetés résztvevőiről." La suite sur Népszabadság du 19 juillet 2006

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.